Sign in / Join

Tom Wesselink en Marlene, samen Song for you, op 9 juni live bij Schenkers

Apeldoorn – Op vrijdagavond 9 juni spelen zanger/pianist Tom Wesselink en zangers/songwriter Marlene, samen Song for you, op het terras van Schenkers in de Van Kinsbergenstraat. Vanaf 20:30 wordt het weekend ingeluid met relaxte zomertunes, lekkere oh-ja-covers en mooi eigen werk: melodieuze pop met een soulrandje van Tom en een countrytwist van Marlene.

 

De Schenkers Sessies zijn inmiddels ruim bekend. Eerder sierde al menig nationale en internationale artiest het intieme podium van de Apeldoornse koffieplek en creative hub. “Ik vind het belangrijk dat er weer echt naar muziek geluisterd wordt. En dat we in Apeldoorn in kwaliteitsmuziek investeren: daar is ook publiek voor,” aldus eigenaar Matt van Maastricht. “Song for you past perfect in die omschrijving.”

 

Song for you is de unieke samenwerking van zanger Tom Wesselink en zangeres Marlene. Samen vormen zij het persoonlijkste ceremonieduo van Nederland: geen vaste repetoirelijsten, maar altijd een perfect afgestemde persoonlijke mix voor de gelegenheid. Sterker nog, ze schrijven indien gewenst een lied op maat. Marlene: “Wij geloven dat de standaard ceremoniemuziek mooi is, maar dat de sfeer pas echt perfect is wanneer de muziek het verhaal helemaal versterkt.”

 

Tom en Marlene zijn nieuwe inwoners van Apeldoorn en sluiten met dit extra lange optreden bij Schenkers hun ‘Welkom in 055’-tour af.  Eerder speelden ze al samen in De Gigant, Artcafe Sam Sam, het Songwriterscollectief en bij RTV Apeldoorn. De optredens zijn vooral bedoeld om Apeldoorn te leren kennen en andersom. “Tom heeft vanuit zijn conservartoriumopleiding in Tilburg veel mensen in het zuiden en ik vooral in Utrecht, we moeten het hier weer helemaal opbouwen,” aldus Marlene.

 

Ze zijn onder de indruk van de hoeveelheid muzikale activiteiten die hier worden georganiseerd.  Vooral voor amateurs zijn de mogelijkheden eindeloos. Marlene: “Iedere week zijn er wel meerdere concerten, heel gaaf!” De Schenkers Sessies onderscheiden zich in dit aanbod door de kwaliteit van de artiesten. Matt van Maastricht: “Ik ben kritisch op welke koffie ik schenk, - vandaar ook de eigen branderij Bosbrand, red. -, en op welke muziek ik programmeer. Er is heel veel aanbod in Apeldoorn voor amateurs, maar de professionele muzikanten moeten het doen met slechts een paar plekken. Met Schenkers ben ik daar graag één van.”

 

Website Song for you: www.songforyou.nl