Sign in / Join

Royal Polo op Paleis het Loo 26 en 27 augustus

Royal Polo at the Palace 2017 is de eerste editie van een terugkerend Polo weekend op Paleis Het Loo. Internationale Polo teams zullen strijden om de prestigieuze King’s Cup.

In de unieke setting van museum Paleis Het Loo kunt u zowel met zakenrelaties als vrienden, familie en kinderen genieten van het Polo spel in een stijlvolle, ongedwongen sfeer.

De King’s Cup is een prestigieuze trofee waar 4 internationale teams voor zullen strijden. De teams spelen 4×4 en hebben een 4-6 handicap. Het officiële Polo regelement zal van toepassing zijn met scheidsrechters en een ‘English’ wedstrijd-speaker.

 

Paleis Het Loo

 

Paleis Het Loo heeft een rijke paardenhistorie. Het is dan ook in de geest van de Koninklijke traditie waarin Royal Polo at the Palace plaats vindt. Het paleis, de barokke tuinen en de Koninklijke stallen zijn gedurende het Polo weekend toegankelijk voor alle Polo Teams en bezoekers. Paleis Het Loo biedt de ideale ambiance voor Royal Polo! Daarnaast is deze authentiek locatie ook zeer praktisch, want de meeste Polo paarden worden in de Koninklijke stallen ondergebracht.

 

Programma (Zaterdag 26 & Zondag 27 Augustus zijn gelijkwaardig)

 

13:00 uur        Openingsceremonie

14:00 uur        Match 1

15:00 uur        Demo Horsebal

15:30 uur        Veiling by Bonhams

16:00 uur        Match 2

17:30 uur        Prijs uitreiking inclusief de Best Pony Award & Hoed van de dag prijs

19:00 uur        Einde programma

 

 

Fine Food, Music & More

Het polo weekend belooft een prachtig wine en food weekend te worden onder begeleiding Famous Flavors i.s.m. Jacob Jan Boerma van ‘De Leest***’

In het Vip paviljoen zullen enkele hoogwaardige bedrijven zich presenteren op het gebied van lifestyle en kunst. Er is volop gelegenheid zijn om met verschillende bedrijven kennis te maken en te genieten in een ongedwongen sfeer.

Tussen de vele onderdelen door verzorgd Pascalle de Vries prachtige live muziek welke uitstekend past in de authentieke stijl van het evenement.

Hoed van de dag prijs

Een kundig panel zal op de zaterdag en zondag de mooiste hoeden een waardering geven en aan het eind van de dag de Hoed van de dag prijs uitreiken. De jury begeeft zich incognito onder het publiek en zal naast de hoed ook oog hebben voor algehele elegantie en stijl.

Best Pony Award

Polo is een majestueus spel tussen ruiter en paard. Het is een van de snelste sporten ter wereld waarbij behendigheid en inzicht cruciaal zijn. Zelfs de beste ruiters geven toe dat de pony het grootste verschil maakt. Vandaar dat een vakjury uit een pool van meer dan 70 polo paarden ( iedere speler heeft zes paarden tot zijn beschikking) de beste pony selecteert voor de Best Pony Award

Dress Code Summer Chic

De dresscode ‘Summer chic’ staat voor een dresscode waarin zomerkleding voorzien wordt van een chic glamour tintje. Deze dresscode is bij uitstek geschikt voor activiteiten die in de zomer plaatsvinden. Luchtige stoffen zoals linnen en katoen zorgen doorgaans voor een zomerse look. Ook zijn deze stoffen erg geschikt voor de warmere maanden aangezien de stoffen lucht doorlaten. Qua kleur zijn er talloze mogelijkheden alhoewel een typische zomerse kleding vaak geassocieerd met lichte (pastel)kleuren. Ook accessoires met een zomers tintje, zoals een zonnebril, hoed of linnen sjaal passen goed bij een Summer Chic outfit.

Hoeden tentoonstelling

Tijdens het Royal Polo weekend is in museum Paleis Het Loo de tentoonstelling ‘Chapeaux! de hoeden van Koningin Beatrix’ voor het laatst te zien. De 33 jaar lange regeerperiode van Koningin Beatrix wordt aan de hand van een honderdtal hoeden in beeld gebracht.

Van 1980 tot 2013 draagt Koningin Beatrix bij honderden speciale gelegenheden een hoed: tijdens staatsbezoeken, ontvangsten, ontelbare openingen en prijsuitreikingen, op Prinsjesdag en Koninginnedag. De vele hoofddeksels zorgen voor een herkenbaar en vertrouwd beeld van de vorstin en maken deel uit van haar ‘representatieve werkkleding’.

Het museum Paleis Het Loo is open van 10:00 – 17:00 uur.

 

Klaar voor een sportief evenement in een Koninklijke ambiance? zie ook de website http://www.royalpolo.nl

 

Veld Kaarten a 17,50 en Vip kaarten kan je hier bestellen https://www.thetrial.nl/tickets/tickets-royal-polo

Met VIP kaarten parkeert u uiteraard op de VIP parking pal naast de entree. Met uw gasten geniet u vanuit het paviljoen van champagne en heerlijke spijzen. Natuurlijk kunt u ook plaatsnemen op het unieke terras direct aan het Poloveld. Tijdens de pauzes of na afloop van de wedstrijden kunt u kosteloos een bezoek brengen aan het Paleis, de tuinen van het paleis en de stallen. Kortom, een Koninklijke ervaring!

De kosten voor deze Koninklijke ervaring bedragen Euro 250,00 per stuk excl. btw.

De opbrengst van dit evenement gaat naar een goed doel te weten: De code club*

Heel veel dank namens het bestuur van Royal Polo. We kijken uit naar uw komst!

 

*wat is de Code Club:

De Code Club is een initiatief om kinderen tussen 8 en 12 jaar een programma aan te bieden waarin ze leren software te coderen. Kinderen leren te programmeren zodat ze banners, websites, games etc zelf kunnen maken. Hierdoor zullen ze vaardigheden op doen die hun oplossend vermogen zal verbeteren en hun voorbereiden op een digitale wereld van de toekomst. Dit initiatief is in de UK al met succes ingevoerd en meer dan 60.000 kinderen hebben deelgenomen aan de Code Club. Ism de Rotary Apeldoorn willen dit initiatief in Apeldoorn starten en hebben de ambitie om dit over geheel Nederland uit te rollen.