Sign in / Join

De laatste 'kleine' eigen apeldoorn!

De kwakkelzomer heeft inmiddels plaats gemaakt voor de herfst. Het is de tijd waarin wijzelf en de egels druk aan het fourageren zijn, op zoek naar de laatste gevallen appels, peren en walnoten. Terwijl de spinnen en muizen tegelijkertijd juist ons huis weer binnensluipen voor de winter.

Dit is meestal de tijd dat we druk zijn met alles te oogsten en te verwerken van wat uit onze boomgaard komt.

Maar door de kwakkelende zomer heeft onze boomgaard niet veel fruit gebracht. De zomer was droger dan ooit en door de late vorst dit jaar hebben onze bomen bijna geen fruit geproduceerd. Nu is het vaak een wedstrijdje met onze varkens, wie het eerst komt wie het eerst maalt.

De herfst is juist het seizoen van de mistige ochtenden waarin je de dauw van de appels veegt en de kou langzaam via je schoenen omhoog kruipt. Want in de tijd van oogsten moet je moeite doen om de oogst binnen te halen. Niets lekkerder om dan met een warm drankje te gaan bedenken van wat je allemaal gaat maken van je oogst. Dit jaar zijn we echter snel uitgedacht, we weten dat we nog veel moeten snoeien maar daar blijft het dan ook bij voordat we de winter in gaan.

We hebben dus tijd genoeg om te bedenken wat we volgend jaar gaan doen met eigen! apeldoorn, de winter uitgave slaan we dus een keertje over. Alvast 1 tipje van de sluier dan? We gaan weer terug naar een groot formaat. De economie trekt aan dus dat willen we ook laten zien. We gaan deze winter alles restylen zodat we in de aankomende lente weer helemaal hip zijn voor 2018!

Zo is deze herfst toch weer vruchtbaar!

Tot de Lente in 2018!

Peter Eemsing
peter@eemsing.nl

Deze eigen in je bus? Je kan hem hier bestellen https://koksland.nl/product-categorie/eigen-apeldoorn/

ps de verspreiding in de winkels is vanaf 18 oktober en 24 oktober ligt hij bij de abonnees in de bus!

pss ook de website en sociale media van eigenapeldoorn zal in deze periode niet bijgewerkt worden, die gaan namelijk ook een nieuw jasje krijgen!